وردپرس (wordpress)یک سیستم مدیریت محتوا است که میتوانید با استفاده از آن وبسایت یا وبلاگ های زیبا و جذاب بسازید. هسته وردپرس به زبان PHP نوشته شده و برای ذخیره اطلاعات از دیتابیس MySQL استفاده شده است. همچنین وردپرس یکی از ساده ترین و انعطاف پذیرترین سیستم بلاگ نویسی و مدیریت محتوای وب سایت (CMS) برای مبتدیان بدون نیاز به کدنویسی می باشد.در وردپرس(wordpress) شما میتوانید با استفاده از افزونه وردپرس قابلیت های سایت خودتان را گسترش دهید.

افزونه (Plugin)وردپرس چیست؟

 افزونه وردپرس فایل های نصبی هستند که روی وردپرس نصب شده و با استفاده از امکانات جدید رفتار و قابلیت های وب سایت شما را گسترش می دهد.به عنوان مثال : با افزونه ووکامرس میتوانید فرم تماس،صفحه عضویت و حتی یک فروشگاه آنلاین را طراحی کنید.

برخی از افزونه ها در جلوی وب سایت وردپرس مانند فرم تماس که بازدیدکنندگان با آنها تعامل دارند استفاده میشوند.

در مواقع دیگر ، ممکن است از افزونه ها فقط در پشت صحنه برای کنترل مواردی مانند امنیت سایت و پشتیبان گیری از اطلاعات استفاده شود.

درحال حاضر ،بیشتر از ۱ میلیون افزونه برای وردپرس وجود دارد که برخی از این افزونه‌ها رایگان و برخی پولی می‌باشند. با این تفاوت که افزونه های پولی امکانات بیشتری را در اختیار ما قرار میدهند.

قالب (Theme)وردپرس چیست؟

قالب وردپرس شکل ،ظاهر و تمامی عناصر طراحی وب سایت شما مانند نوع قلم ها ، رنگ ها ، سبک ها ، صفحه آرایی و هر آنچه را که در زیبایی سایت نقش دارد را کنترل میکند.

در وردپرس برای تعقیر ظاهر کل سایت به راحتی میتوانید یک قالب جدید نصب و آن را فعال و شخصی سازی کنید. از آنجایی که وردپرس بسیار محبوب است هزاران قالب در مخزن وردپرس بصورت رایگان وجود دارد که شما برای طراحی سایت خود می توانید از آن ها بصورت کاملا رایگان استفاده کنید. و همچنین قالب های پولی هم هستند که امکانات پیشرفته تری نسبت به قالب های رایگان دارند.

مزایای استفاده از وردپرس در طراحی سایت

  • وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است ، برای استفاده نیازی به هزینه ندارید و این برای هر دو نسخه وردپرس ، WordPress.com و WordPress.org صدق میکند. (کمی بعد تفاوت های این دو نسخه از وردپرس را بررسی خواهیم کرد).
  • وردپرس برای مبتدیان آسان است و  برای توسعه دهندگان نیز قدرتمند است. بنابراین برای نصب وردپرس نیازی به یادگیری برنامه نویسی یا توسعه وب نخواهید داشت .
  • با وردپرس می توانید هر نوع وب سایتی را که می خواهید بسازید(شرکتی، فروشگاهی ،خبری و…).
  • میتوانید به راحتی قابلیت های وب سایت خود را گسترش دهید.
  • استانداردهای امنیتی وردپرس ایمن بودن محتوای سایت شما را تضمین می کند.
  • و …

چگونه با وردپرس یک سایت راه اندازی کنیم؟

 تفاوت بین WordPress.com و WordPress.org چیست؟

یک سوالی که برای من هم در اوایل یادگیری وردپرس پیش اومده بود این بود که ، تفاوت WordPress.com با WordPress.org چیست؟ میتونم بگم  WordPress.com نسخه میزبانی شده از وردپرس است و WordPress.org  نسخه خود میزبانی شده است. بنابراین نوع وب سایتی که می خواهید ایجاد کنید ، بودجه و میزان علاقه شما برای یادگیری طراحی وب مشخص خواهد کرد که کدام یک از این دو  برای شما مناسب است.

در زیر ، به طور خلاصه تفاوت های WordPress.com و WordPress.org را شرح می دهم.

WordPress.com چیست؟

WordPress.com یک سرویس میزبانی وب رایگان است که به هر کسی امکان می دهد یک وب سایت را اداره کند. به همین دلیل است که به این نسخه میزبان وردپرس می گویند .WordPress.com وب سایت شما را برای شما حفظ می کند. بنابراین لازم نیست نگران امنیت ، موارد فنی یا مدیریت سایت خود باشید. شما به سادگی میتوانید روی محتوایی که می خواهید به صورت آنلاین منتشر کنید تمرکز کنید.

در واقع WordPress.com محدودیت های زیادی هم دارد به عنوان مثال سایت شما به طور پیش فرض شامل تبلیغات خواهد بود همچنین تم ها و افزونه های وردپرس بسیار محدود هستند.این به این معنی است که طراحی ، عملکرد و رفتار سایت شما محدود خواهد شد. بعلاوه مجاز به هر نوع تجارت آنلاین در وب سایت خود نیستید . این محدودیت ها را فقط با ارتقا به یک حساب پولی میتوان حل کرد.

WordPress.orgچیست؟

 WordPress.org یک سایت پشتیبانی و پشتیبانی از نرم افزار رایگان وردپرس است.اگر شما به یک وب سایت یا وبلاگ نیاز دارید و قصد استفاده از تمام افزونه ها و هر تم را دارید باید از وردپرس خودمیزبان استفاده کنید. شما از وردپرس خود میزبان میتوانید برای ایجاد یک فروشگاه آنلاین برای فروش محصولات دیجیتال یا فیزیکی، پرداخت آنلاین و تحویل و حمل کالا به طور مستقیم استفاده کنید.

وردپرس
wordpress.orgبرخلاف wordpress.comیک سایت پشتیبانی و پشتیبانی از نرم افزار رایگان وردپرس است

در وردپرس خود میزبان ،شما مسئول بروز رسانی افزونه ها وقالب ها و همچنین تهیه نسخه پشتیبانی هستید که خوشبختانه افزونه های زیادی برای تهیه نسخه پشتیبان در دسترس هستند.

توصیه پارپی برای کاربران استفاده از WordPress.org است.